Go to Top

Tetőbe integrált napelem

Tetőbe integrált napelem Siva SolarA tetőbe integrált napelem, és az ilyen összetevőkből épített rendszerek felépítése nagyban megegyezik a normál, a tető héjazatán kívül elhelyezett panelekből álló rendszerekkel. Azonos teljesítményű tetőbe integrált rendszerhez ugyanolyan méretű és darabszámú napelem táblára, inverterre, váltóáramú és egyenáramú védelmi berendezésekre, villamos munkákra és engedélyezési eljárásra van szükség.

A tetőbe integrált napelemek

és a hagyományos tartószerkezetes napelemek között a fő különbség a modulok keretezésében, és a tartószerkezetben van.

Ezeknél a rendszereknél a napelemes modulok alapját képző „laminátumokat” a gyártás folyamán nem a már mindenki által jól ismert kerettel, hanem egy speciális kerettel látjuk el. Ezzel a speciális kerettel rendelkező „laminátumok”, és az ezekhez kifejlesztett tartószerkezettel együtt szerelt rendszerek alkotják a tetőbe integrált napelemes rendszereket. A speciális keret, a hozzá kifejlesztett tartószerkezet és egyéb tetőfedési anyagok biztosítják a vízhatlan tetőfedést. A keretezett napelemeket és a tartószerkezetet a minősítő intézetek összeszerelt állapotban vizsgálják be, hogy megfeleljenek a legnagyobb igénybevételeknek is. Cégünk külön kérésre átlátszó hátlappal is készít laminátumokat, így lehetőség nyílik áttetsző tetőszerkezet kialakítására is. A keret és a hozzá tartozó tartószerkezet a svájci Ernst Schweizer Metallbau AG termékei, mely termékek magyarországi forgalmazói vagyunk.

Cégünk a laminátumokat saját szolnoki gyárában keretezi, és a svájci gyárból importált tartószerkezettel, kulcsrakészen, tetőszerkezet építő ács kollégák bevonásával telepíti. A tetőbe integrált napelemek telepítési folyamatát megtekintheti az alábbi videón:

Első sorban azoknak ajánljuk a tetőbe integrált napelemeket, akik a közeljövőben terveznek családi házat építeni, vagy éppen tetőfelújítási munkába kezdtek vagy tervezik azt. A tetőbe integrált napelemes rendszer alá nem kell megvenni a tető héjazatát alkotó bármiféle fedőanyagot (cserép, zsindely, betoncserép, stb.), mert a napelemek speciális keretei, és a keretekhez kifejlesztett tartószerkezet vízmentesen zár. Érdemes elgondolkodnia azon, hogyha már egy nagyságrendekkel nagyobb beruházásba fog (családi házépítés, tető felújítás, gépkocsi beálló készítése a tető átalakításával, stb.), akkor miért is ne egészítené ki egy kisebb méretű napelemes rendszerrel a beruházását, úgy, hogy ezáltal csökkentheti későbbi költségeit. Az integrált rendszer kiépítése nem feltétlenül drágább, mivel az elhagyható hagyományos tetőfedő anyagok árával a beruházás költsége csökken. Az integrált rendszer kiépítése lényegesen nagyobb hozzáértést igényel, ezért minden esetben szakemberrel végeztesse el a munkálatokat!

 

Kérdése van? Szeretné ha visszahívnánk?

Írjon nekünk az alábbi űrlap kitöltésével. Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.

Kérjük írja be a képen látható karaktereket:

captcha