Go to Top

Hűtés, napelemmel!

SivaSolar Hűtés fűtés napelem

A nyár folyamán, a nagy kánikulában egyre többen hűtik épületüket klíma berendezésekkel, amelyek áramot használnak, és így növelik a villanyszámlát. Évről évre egyre melegebbek a nyarak, így azok is elgondolkodnak a klíma beszereltetésén, akik idáig meg voltak nélküle. Az újabb típusú klíma berendezések már kivétel nélkül inverteresek, így áram fogyasztásuk kevesebb, mint pár évvel ezelőtti társaiké. Az újabb, és a márkás klímák szinte mind alkalmasak hűtésre és fűtésre is egyaránt.

Miért ne működtetné klíma berendezését a nap segítségével, szinte ingyen?

A napelem biztosítani tudja a klíma berendezések működtetéséhez szükséges energiát szinte teljesen ingyen. Érdemes tehát elgondolkodni, hogy ha már napelemet szereltet fel az épülete tetejére, akkor érdemes klíma berendezéseket is feltelepíteni. Mivel az alul tervezett napelemes rendszer nem tud annyi áramot termelni, mint amennyit elhasznál, a túlterhelt napelemes rendszer bekerülési költsége pedig feleslegesen magas. A töblet energia a legtöbb esetben elveszik, ezért érdemes jól végig gondolni milyen készülékeket, mekkora energia szükségletet szeretnénk napelemekkel biztosítani, hogy optimális legyen a napelem rendszer telepítésének a költsége, és minden energia igényünk teljesíthető legyen vele, lehetőleg felesleg nélkül.

Ha már rendelkezik napelemmel, és szeretné klímával is kiegészíteni a lakását / irodáját, akkor napelem bővítéssel kiegészítheti a meglévő napelem termelését.

A Siva-Solar a Siva Group cégcsoport tagja. Ennek a cégcsoportnak a tagja a Siva-Mont is, amely 1991 óta végez épületgépészeti tevékenységet, többek között klimatizálást is. Tehát házon /cégen belül tudunk segíteni önnek, napelem rendszeren túli épületgépészeti beruházásainak a megvalósításában is, legyen szó klimatizálásról, fűtés korszerűsítésről, szigetelésről, vagy más korszerűsítésről.

Kérdése van? Szeretné ha visszahívnánk?

Írjon nekünk az alábbi űrlap kitöltésével. Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot.

Kérjük írja be a képen látható karaktereket:

captcha

 

, , ,